I dag var det kalas...

Gustav hade kalas idag, han var inte hemma så mycket dock för han fick en ny cykel och drog.....underbart! Tänka sig det för bara ett år sedan. Farmor och farfar som åkt ända från Möklinta såg knappt röken av honom. Han njöt idag av sin nyvunna frihet, även i går då vi var i väg på grannpub..kunde liksom dra iväg med kompis Albin som för övrigt kom på kalaset idag också, det gillade G!!

På puben igår så hände det en olycka på familjen vi var hos studsmatta...gissa vilka som var inblandade?!?!
Jajamensan bröderna Eriksson mellan och mini...jag satt bara och väntade på det, så det kom inte som någon större överraskning. Nisse har en fin blåklocka idag kan jag lova! Man får vara glad att de inte flög av matteländet.

Nåja vi är på topp i familjen E. Just det ja, Perra och jag har 16-årig bröllopsdag idag..liksom försvann i bruset =)

kram
DN bilden...visst har vi snygg tomt..ja ja har inte haft tid riktigt! Det ser
lite bättre ut nu =)

Gurra klarade examen!!

Gustav blev nollad, dvs ingen avstötning så långt ögat når! I morgon drar vi hem till Uppsala för att fira Gustav 9år på fredag. Tänk det tog nio år innan man kunde släppa lite på garden och låta Gustav leva som alla andra! Vad kan man säga....finns inga ord!

Nu håller vi tummarna att Oskar och Fanny som väntar på nytt hjärta respektive nya lungor snart kan opereras och må bättre!! Ingen vill att det ska hända någon annan något, men tyvärr händer olyckor som är så meningslösa...Förhoppningsvis så kan det meningslösa ändå få någon sorts mening.

Kram


Biposi nr 9 avklarad...snart tar han ettårsexamen!

I går kom vi ner till Göteborg efter att ha kört Sveriges sämsta väg alla kategorier...man kan tro att man bor i något underutvecklat u-land. Hem kör jag över Gränna och Stockholm...herre min je vilken väg.

Vi bor på Ronald Mc Donald hus... www.hus5.se och Gustav tycker det är supernice att äntligen få ta del av det hans bröder hela tiden snackar om. Han har ju fått bo på sjukhuset han...

I dag var det dags för provtagningar, ultraljud, röntgen, hjärtbiopsi..allt gick bra och hjärtat ser mycket bra ut så nu väntar vi med spänning på svaret i morgon...vi vet ju att det kan bli negativt svar ändå...(hoppas du mår bra Alice!!!). I morgon ska han till tandläkare och psykolog så nu så ska hela pojken kollas för att sedan släppas ut på sommarbete som korna...han är lika glad i alla fall! Efter detta, om det nu går bra, gör man bara en biopsi per år nere i Göteborg, så han tar liksom examen denna gång. Det är första året med nytt hjärta som är det mest kritiska har man konstaterat...ingen garanti så klart att det därför inte kommer problem framöver. Den dagen den sorgen...nu känns det ändå som om man har fått lite rutin och lärt sig hans signaler när han mår dåligt. Signalerna har nämligen blivit annorlunda de också..mycket man ska lära sig!

Nu tror jag att vi ska se klart Alvin och Gänget 2...vi har busat och ätit popcorn i rummet he he..rebellerna på Ronald Mc Donald hus är tillbaka........

Hoppas ni kunde läsa DN i lördags! Man tar upp frågan om att många organ går förlorade pga av att man inte är så bra på att hantera frågan om donation i vissa Landsting. Läs och kolla in den unga mamman med den fina lilla pojken i hängmattan.....ha ha.

Natti

Kan ni förstå...ett år har gått

För ett år sedan fick han leva vidare och utvecklas till den pigga kille som alltid funnits inom honom. Han har alltid varit glad och velat så mycket, men orken har inte hållit med. Man kan verkligen kalla detta en extreme makeover...släng er i väggen tv, detta är verklighet! 

DN kommer att ta upp frågan om donation (lördag tror jag) nu i helgen och då främst hur vissa landsting är så mycket bättre än andra att ta hand om frågan...ska bli spännande att läsa! Gustav kommer att vara med som ett levande exempel på hur viktigt det är att organ inte går förlorade!

Tack alla ni som gett oss kraft och stöd under detta år, ni är bäst! 

I dag  tänker vi på Gustavs skyddsängel och hans/hennes familj.........

kram  Grabbarna grus 2007...


Njurkoll....

I dag gör Gustav sin första 1-års undersökning..dvs ett år efter transplantationen =). Den undersökning han gör idag kallas Chrom-clearence och är en njurfunktionskontroll. Man vill undersöka att hans små njurar inte tagit stryk av alla mediciner som han fått äta.

Urtrappning av kortisonet verkar gå bra! Han är nere på en halv tablett om dagen nu och mår topp. Han säger själv att han känner sig lugnare då kortisonet nu sakta men säkert försvinner ur hans system. Han somnar lugnt.

Det enda han inte gillar idag det är att sätta "flygplan" (intravenös infart), det är värre en allt annat förstår ni, vi har olika perspektiv vi människor beroende på vad vi varit med om ......=).

På fredag är det ett år sedan livet tog en vändning till det bättre för Gustav och hela familjen. Tänker mycket på det barn och den familj där vändningen var precis tvärt om.

kram kram


Nu är det mycket...och Gurra är helt slut!

Men han mår som en prins. Idag var det lite körigt nu på kvällen. Han fick några ordentliga utbrott, troligtvis för att han är helt slut efter en tuff vecka. Fotbollsträning söndag och torsdag sedan fullt ös i skolan hela veckan..skönt tycker jag i alla fall..orkar man bli störtförbannad så mår man oftast bra! Man vet ju själv att efter lite vila (läs vin de som önskar) på fredagskvällen så är man rätt mör.......han orkar helt enkelt inte allt han vill och då går säkringarna.

I dag var det provtagning för att kolla prografnivån..mitt i prick, check!

På tisdag ska han göra en njurfunktionskoll här i Uppsala, allt för att vi ska slippa vara i Gbg längre än nödvändigt. Vill ju komma hem till födelsedagen!!

Biopsi nr 9 tror jag det är, kommer gå av stapeln den 17 maj och då har det gått ett år ...kan ni fatta? Efter denna biopsi så görs de bara en gång per år...jippi. Vågar inte ropa hej ännu iof, gör det efter svaret. =). Håll nu bara tummarna att han håller sig frisk..peppar peppar.

Natti!

Uthyres! Sommar på Gotland....


10 bäddar..tänk er en sommar på Gotland. Nu har ni chansen =).
Man får lätt plats 2 familjer!

Inbjudan till gruppen Ronald Mc Donald hus i Uppsala

Nu så har jag gjort mitt första lilla inlägg på gruppens samtalssida...check it out.

http://www.alltforforaldrar.se/snack2/group.php?groupid=129 

Gå med i gruppen och gå in under Samtal. Spännande! Hoppas jag kan få fler att förstå hur viktiga husen är, de är faktiskt skillnaden mellan att bryta i hop och inte.

kram kram för nu

Bara för att kortisonurtrappningen nu går bra så ska det jäklas...

Eller ska jag säga att min kära make klantade till det...nej, alla kan göra fel. Nåväl, han råkade ge Gustav kortison även i går kväll, trots att han bara tar det på morgonen..fick lite tilt i huvudet helt enkelt. NU hoppas vi att det inte ska störa urtrappningen nämnvärt!! På´t igen bara. Vi kör mitt schema med minimala ändringar en gång per vecka.

Ikväll har hela familjen Eriksson varit på Stadium för att köpa fotbollsskor åt Carl...puh, tur att det har mest ungdomar som jobbar..de som ännu har lite kraft kvar! Efter 1,5 timmar så var vi klara..Nils hade provat de flesta prylarna och då helst en kickbike som han körde i 180 knyck runt hela butiken..folk fick kasta sig undan..men jäklar vilken balans han har, vejde fint för de som var för små för att fatta att de skulle gå undan! Gurra körde innebandy och provade ett antal målvaktshandskar..frågade en kille i personalen (som oftast hade en annan kund samtidigt) om det mesta. Ja ja de bråkade inte med varandra i alla fall....det var riktigt trevligt! De mår bra och det är det viktigaste.

I morgon får vi se om det blir lite bloggande för Ronald Mc Donald hus i Uppsala..... http://www.alltforforaldrar.se/

Till sist så vill jag bara hälsa krya till Alice som är i Göteborg!!

Gården på Ronald Mc Donaldhus i Gbg..Fotboll stod på agendan även denna dag! Carl och G i högform.


RSS 2.0