Två dagar till Milanooooo

Ja hörrni ni! Nu är jag ett nervöst vrak...varför..jo för att på måndag drar Gustav och co till Milano. www.minstoradag.org har gjort detta möjligt för Gustav. Han ska få se sitt favvolag Real Madrid vs Milan på Milans hemmaarena. ....Om ni tycker att detta inlägg är lite förvirrat så skyller jag på Svenssons makalösa mat och dryck =). Tack snälla ni!

Jag kommer inte att ropa hej förrän de sitter på planet. Carl är förkyld och Gurra hostade en del i morse...jag tror jag har stressat sönder honom denna vecka stackars barn...sprita dig, håll dig borta från de som nyser och hostar...bjäbba bjäbba..jag vill ju så gärna att han kommer iväg...! I detta läga borde jag vara coola mamman, var är hon när man behöver henne!

Han mår bra och är laddad, så håll tummarna!!

kram mitt i natten ..aha en timme till..bra, det behöver jag i natt!

Om Gurra mår bra på måndag så kolla in Unt "Hallå där"!
Vem ger dig energi?

Jag känner helt plöstligt att vissa människor drar energi ur mig..jag är inte Anna med dem. Känner att vissa inte heller riktig vill umgås med mig. Säkert så att jag inte ger dem så mycket. Fair enough!

Här hos familjen Eriksson så går livet sin gilla gång, men vi har inte riktigt lärt oss att leva som en "frisk" familj. Vår nyvunna spontanitet har inte riktigt kickat igång. Luften har gått ur oss helt och det är mycket sportaktiviteter som upptar vår tid. Huset städas hjälpligt..men som man säger: "Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete". Jag önskar bara att vi orkade vara lite mer sociala...saknar nära vänner! Perra har slutat snusa och det är inte helt lätt för honom (eller oss..).

Jag kan förstå att folk i allmänhet inte kan förstå hur oerhört stressande det är att ha ett svårt sjukt barn som kan dö när som helst.. Alla är ju stressade och har sitt. En forskare i USA hade gjort en fysisk undersökning på mammor med svårt sjuka barn och upptäckt att de åldras fortare än "vanliga" mammor. Nu är det ju så att alla mammor är sjukt trötta hela tiden..undrar hur jag ser ut inuti egentligen? Ett är säkert och det är att psyket trots allt måste vara rätt bra efter allt....

Föredraget på Ackis under Donationsveckan, som ni alla så klart uppmärksammat ;), gick bra tror jag..nu återstår föredraget på Läkaresällskapet den 30/11. Jag ser fram emot det och hoppas att vår berättelse kan stärka någon!!

Puss!


Tandläkaren...

I dag var det första riktiga tandläkarbesöket för Gustav. Borrning och lagning av tand som gick sönder innan transplantationen..tänderna var ju så dåliga då..ingen energi gick åt i kroppen för sådana petitesser. Cirkulationen och syresättningen i tandköttet var usel också, men nu så är de sååå fina. Vände och blev bättre nästan direkt.

En timme innan ingreppet fick han ta en stor dos antibiotika så nu håller vi tummarna att det inte blir något efterspel med infektion i munnen. Han ska också tvätta munnen med bakteriedödande medel ett tag då han fick ett litet sår under tungan. Gustav var sååå duktig, fick bedövning, en liten nål som de duttade med i över 2-3 minuter. Sedan slipade och borrade tandläkaren, som är ett riktigt proffs, i 15 minuter säkert. Kungen har gjort det igen!!

Den 1 november bär det av till Milano med "Min stora Dag" ...kommer hem 4 november. Returmatchen Milan-Real Madrid blir det!! Alexander, Perra, Carl hänger med..vilket järngäng. Jag och Nils får vara hemma och mysa. Kanske tar en sista minuten med honom..får se. Annars får vi väl jobba och gå på dagis några dagar och sedan vara lediga några. Hoppas de får träffa Zlatan...vore ju ballt! www.minstoradag.org

kram kram i kylan


OBS!!! Donationsvecka - det var på tiden!

I morgon ska man hålla föredrag på Ackis...gulp! Gustavs resa till ett nytt hjärta blir dagens tema...och lite annat smått och gott! Kom i håg, denna vecka är Donationsvecka... www.livsviktigt.se

Gustav mår så bra att man bara väntar på att allt ska krascha...tänk så dum man är...njut Anna! I skolan går det bättre. Mormor läser läxor med honom och så har han fått hänga med gruppen som har extra läsning med lextra läxa...så nu är han råtaggad och vill göra läxan först av alla...tänk att allt är en tävling för barn och då kanske mest pojkar.

kram


I dag var det mässa...jag stod där och lät stormen komma! Ibland önskar man att man behövde ta mindre ansvar och ha mer befogenhet.....får väl skylla mig själv förstås!

Man känner att man lever efter denna dag. Gustav, Nils och Perra kom släntrande med popcorn och div. rov. Vid Skanskas monter fick de godis, vi goda föräldrar sa då som man ska - tacka för godiset nu barn och de gjorde de så fint, med tillägget...-vi snodde några pennor också! Ha ha ärliga är de iaf.

Nu finns man med på programmet för seminariet: 

Donationsseminarium, Läkarsällskapet
Var: Läkarsällskapet
När: 30 november
Arrangör: Socialstyrelsen
Målgrupp: Personal som arbetar med donation och transplantation

Nu är det dags för seminarie om donation och transplantation som anordnas av Socialstyrelsen.

http://www.donationsradet.se/forprofessionen/utbildningar/kalendarium/Documents/PROGRAM%20-%20Seminarie%20i%20donationsfrågor%20November%202010,%20CM.pdf 


Mer info om donationsveckan http://www.donationsradet.se/startsida/donationsveckan/Sidor/default.aspx.

Kom i håg att donation räddar liv och hur fantastiskt är inte det så säg!

Puss på lördagskvällen..har även hunnit med att döma en fotbollsmatch i källaren...man är väl inte bara anställd, man är mamma också!


Donationsvecka ...det blir en sådan vecka 42

I tisdags var Gustav på öppen träning som Sirius anordnade, bandy alltså. Han var så lycklig att åka med sina polare. Han lärde sig åka förra året så det behövs lite mer isträning, men han var stolt - Mamma. jag åkte råbra..ramlade bara två gånger. Bättre en hans egen Pappa faktiskt! TV4 intervjuade mig, men det klipptes bort ..ha ha. Hur lyckas jag med detta..?

Vecka 42 har blivit utsedd till Donationsvecka. Akademiska sjukhuset initierade visst detta. Go Ackis! Jag vet inte så mycket om detta, marknadsföringen har inte satt i gång eller så har den varit sparsam. Det sker i alla fall olika aktiviteter runt på Sveriges sjukhus för att belysa vikten av att man donerar. En tilldragelse här i Uppsala blir jag. Jag ska berätta Gustavs resa till ett nytt liv. Bra övning innan mitt framträdande i Stockholm...gulp! Ska nog gå bra, jag lär ju inte glömma bort vad jag ska säga i alla fall........=)

Kram och alla tankar går i dag till Mathias som kämpar nere i Skåne! You can do it!!!

Fotboll hela helgen...

I morgon ska Gustav spela på UIF-dagen (fotbollscup) och i kväll var det träning. Han är råtaggad och mår som en prins. Låt honom må bra ett tag nu det har han faktiskt förtjänat.

I kväll var det pub hos Kika, hela familjen sammanstrålade där. Carl var på pizzaparty, men kom dit halv tio..fick jag vara ute så länge när jag var tolv..kan jag aldrig tro?

Håll tummarna för UIF i morgon!! Helst p-01, p-99, p-98...snart har vi en i varje årskull..f-95 får jag ju inte glömma (sorry Ida).

puss i natten

RSS 2.0