Bandy, radio och lucia!

Ingen Gurra på radio idag....rätt progam, men ingen Gurra..intressant att höra om hormoner iof=) Det kommer nog en annan söndag hoppas vi! Han är inte helt nöjd nu!

I går körde G tre bandymatcher och direkt efter det fotbollsträning..han önskar tacka läkarna i Göteborg för detta och sedan så hoppas vi att en familj någonstans i världen förstår vad de gjort för en liten gosse i Uppsala!!!

Nu är det kaos här, dags för sängen!

puss

Sista giget på dagis för Nils...nu har alla tre kört igenom Diamanten..
tog bara
11 år!! Tack bästa dagiset i världen!!


Gustav både glad och ledsen....

Dagen fredag 21/1 började med att lilla mister Eriksson var på 5-års kontroll med poliospruta som överraskning! Han skötte sig exemplariskt...han gör det när han känner för det =)!

Gustav mår så bra nu, men blir ibland lite ledsen då han tycker några kompisar föser bort honom när det kommer någon som är lite bättre fysiskt rustad än honom...i fredags fick han gå omkring länge på skolgården själv då han egentligen skulle spelat pingis, vet inte med vem. Han blev utbytt då det kom någon som passade motspelaren bättre... Den ömme modern säger då - kom i håg att de levt med dig länge då du inte kunde vara med på så mycket så de glömmer sig, eller så säger jag...- det är bara att lära sig att livet är lite upp och ner ibland, och alla är inte snälla jämt, det viktigaste är i alla fall att man har sin familj "la famillia" och jag är Gudmodern =). Dagen avslutades i alla fall på Studan med polarn J! Glad som en lärka när han kom hem!

Lyssan gärna på radioprogrammet om Gustav - sänds nu på söndag kväll, 19.30 i P4.

Hemmets Journal var hemma hos oss i söndags...Gustav börjar bli lite blassé gentemot pressen..ha ha, sköning!
Får se när den kommer.

Den 2/2 ska jag till Hotell Gillet och uppträda tillsammans med Mojje..eller ja han ska uppträda och jag ska berätta hur viktigt Ronald Mc Donald hus är!!!!! www.hus5.se

kram


Gustav går hem själv från skolan.....ett steg för mänskligheten (mamma och pappa=), ett baota steg för Gustav

Trodde man ju inte någonsin skulle inträffa i detta liv. Nu fick han ju två liv i och för sig, men ändå. Trodde inte det skulle hända under min livstid heller..och jag får väl bara en chans jag =).

Han var så duktig, mönstergosse verkligen. Ringde mig när han gick från skolan och ringde sedan när han kommit hem, givetvis efter han tvättat och spritat sig..vem är denna pojke? ha ha Sötnos!

I morgon hoppas vi vintern kommer tillbaka!

kram

ps Nils sover..antingen håller han på att bli sjuk eller så förstod han till slut att man blir väldigt trött när man inte går och lägger sig på kvällen..den som lever får se. ds


Bandymatchpremiär för Gustav....lagkapten i en match!

Gustav hade bandymatch, sin allra första i livet, i lördags. Rättare sagt 3 st på raken. Han har tränat hela julen och har utvecklats oerhört. Har nu en stabilitet i höfterna som han inte haft tidigare, vilket gör att han inte ramlar direkt när någon kommer nära =). I en match fick han vara lagkapten..han var så stolt. De förlorade alla matcher, men det gjorde inget, lika glad ändå. De andra lagen hade visst lite äldre spelare med också, då är det inte så lätt. Gurra har nr 3 på tröjan precis som storebror Carl, lagkaptenen i Unik p-98. Vardagsmat för många men ett litet mirakel i min söta familj.....

Idag har jag och Nils chillat. Gurra har varit hos kompis O. Carl lirade bandymatch i soluppgången. Jag och Nils samlade till slut ihop oss och gick för att hämta G, tips..gå inte nära Norbyvägen med Nils, killen är en fara för sig själv och andra. Folk som hörde oss måste tro att jag är en galen satmorsa..man blir ju livrädd och skriker rätt ut, vad gör man, har ni några tips?

Nej, nu lite ost och vin...jasså är det söndag...carpe diem!!Bowlingproffset Gurvis, Lindvallen 2010 med föreningen Viking! Tack
tack tack, finns inga ord!

Stödundervisning

I dag ringde de från skolan igen..tänkte nej vad är det nu då. Det var Gurras fröken från stödläsegruppen...han platsade inte där längre....läste för snabbt och gjorde för många rätt, tänk att man kan få sådana samtal också. Hoppas mormor vill hämta honom ändå och läsa läxan någon eller några gånger per vecka..nu kan mormor välja dag också!

I morse gick säkringarna helt i den ömma moderns hjärna..Nils vägrade äta utan tv och när jag satt på tv´v satt han som ett ufo och bara glodde. Stängde av för att han inte åt, han vägrade äta...osv osv, tiden går....tillslut gick säkringarna och kläderna åkte i golvet och jag flippade. Kändes nästan som om jag fick panik av att han är såååååå envis. Troligtvis sitter felet hos mig...skit också..man vill ju vara coola, tålamodiga och pedagogiska supermorsan..misslyckas nästan jämt. Ja ja, jag har ju sjukdomsinsikt i alla fall =).

I morgon är det en ny dag!! Härligt!

kram

Första dagen i skolan...

Nu när man inte behöver vara orolig för att han ska få syrebrist eller hjärtstopp (ta i trä) så kommer nya saker, men av en mycket normalare karaktär. I dag ringde skolsyster och meddelade att Gustav skadat armen. Han hade ramlat från en snöhög (de som känner mig, känns det igen?) och fått armen under sig. Hon var lite orolig att den var mer skadad än vad man då såg. Gurra var lugn och nöjd med att hon lindade den och gick tillbaka till klassrummet.

Nu var den tack och lov inte så skadad men man vet att man lever och då med bröderna Dalton!

Gustav ha fått sänka prografnivåerna vilket jag tror är ett bra tecken. Han är så pigg och glad och lättsam.

Jobbet har börjat igen och det känns kul, nya och gamla kollegor på plats, så nu kör vi! Känns skönt.

kramSan siro med Alexander!! No more words necessary.

Möklinta, bio och Tripple A (AAA)

Idag var Gustav, Nils och Perra i Möklinta och hälsade på farmor, farfar och fastrarna Berit och Inger samt hunden Bill! En seger för Gustav som vågade mata honom idag..Bill alltså. Han har varit livrädd..det är ingen liten hund och han blir skraj för taxar!

I morgon är det dags för bio med Alexander. Alexnader var Gustavs assistent (extra bror) i 5 år..otroligt vad tiden bara försvinner. Utan honom hade vi gått under, vilken hjälte! Gustav längtar efter Alex, men vill helst inte visa det, för jag tror att han tror att han inte får behöva honom längre..gullplutten..så klart han alltid kommer att göra!

Jag har kommit på att vi hade Tripple A till hjälp under Gustavs första del av livet och utan dem hade vi kraschat ordentligt..ja, vi hade ju så klart Kika och resten av familjen som kom till undsättning och var barnvakt. Vilka är nu AAA, jo: Alexander, Aggi (världens bästa stödsköterska) och Anders (doktor sedan första dagen jag kom in med Gustav på Akuten, som sa orden som inte gick fram - han har ett mycket svårt hjärtfel och kommer nog att dö). Nu ändrade han sig efter lite noggrannare undersökning och sa att han kommer nog att överleva till 90 %..och så rätt han fick!! Hade han haft fel så har han ändå varit toppen och alltid varit helt rak! Vi hade tur vi som träffade på dessa människor som inte ingick i vår allra närmaste krets.

Puss i kvällenLyckliga pojkar inne på San Ciro

Nytt år och nya utmaningar...

Men egentligen bara en önskan och det är att Gustav håller sig någorlunda frisk och att hans hjärta mår bra! Alla ska må bra så klart, det är det enda viktiga. Just nu vill inget barn i familjen sova och det kan göra mig galen ibland..ingen egen vuxentid i denna familj what so ever..inte så bra faktiskt. Känns igen kanske?

Julen och nyår har gått smärtfritt, klapparna till barnen var bra tror jag. Själv fick jag ingen..vad kan det bero på? Man har väl inte varit snäll förstås =)

Under 2011 hoppas jag kunna hjälpa Ronald Mc Donald hus i Uppsala genom att tala för hur viktigt det huset är för familjer som hamnar i total kaos. Den 2/2 så ska jag berätta det för företagare i Uppsala så att de skänker pengar till huset www.hus5.se .

Sen vill jag jobba mer för donationsfrågan så att fler får den chans som Gustav har fått.. inga barn eller vuxna ska behöva dö utan att man i alla fall försökt ge dom nytt organ. Jag tror på mer PR faktiskt, visa alla dessa barn och vuxna som faktiskt får nya liv och låt de anhöriga som donerat sina älskades organ berätta sin historia!

Gott nytt år alla!

kram
RSS 2.0